Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

The 2nd to the last presentation Marussia MR02


Η Marussia F1 Team αποκάλυψε το μονοθέσιο της για το 2013 – την MR02 – στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα το πρωί, πριν από την ημέρα των εγκαινίων των χειμερινών δοκιμών στην Jerez της Ισπανίας.

The new Marussia MR02 in Jerez
Η MR02 αποτελεί μια ολοκληρωμένη εξέλιξη του αυτοκινήτου του 2012, η οποία αποδείχθηκε ότι είναι το πιο επιτυχημένο της ομάδας σε αυτές τις τρεις πρώτες της χρονιές στον ανταγωνισμό, επιβεβαιώνεται από την προοδευτική ανάπτυξη του κατά το δεύτερο ήμισυ της περασμένης σεζόν. Ορισμένα στοιχεία του νέου πλαισίου έχουν υποβληθεί σε επανασχεδιασμό για να φιλοξενήσουν σημαντικές νέες εξελίξεις με στόχο την επίτευξη περαιτέρω βημάτων απόδοσης. Επιπλέον, η MR02 είναι το πρώτο
ολοκληρωμένο αυτοκίνητο σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας μια σχεδιαστική φιλοσοφία CFD και αεροδυναμικής σήραγγας. Παρά το γεγονός ότι το μονοθέσιο του 2012 μέσα στη σεζόν εξελίχτηκε με αυτόν τον τρόπο, η MR01 από την κατασκευής της έως την παρουσίαση της χρησιμοποιήθηκε μόνο η CFD μέθοδος.
Η καρδιά του αυτοκινήτου φέρει την πιο σημαντική περιοχή της ανάπλασης λόγω της απαίτησης να φιλοξενήσει την εγκατάσταση του KERS, η οποία είναι νέα στο πακέτο αυτή τη σεζόν. Αυτό δημιούργησε ένα εντονότερο πρόγραμμα για τους σχεδιαστές που προσπάθησαν να ενσωματώσουν το σύστημα, ενώ, την ίδια στιγμή, να μειώσουν το συνολικό βάρος του αμαξώματος, διατηρώντας την ακαμψία και την ικανοποίηση των απαιτήσεων των υποχρεωτικών δοκιμών πρόσκρουσης της FIA. Η ομάδα είναι στην ευχάριστη θέση να έχει εκπληρώσει όλες αυτές τις απαιτήσεις, με τη βοήθεια μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης μεταξύ του τμήματος μηχανικών της Marussia F1 Team και της πρώτης τάξης υποστήριξης που παρείχε η Williams Advanced Engineering όσον αφορά το σύστημα KERS.

Ακολουθούν φωτογραφίες του νέου μονοθέσιου:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου