Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Scuderia Ferrari F138...

Σήμερα είχαμε δύο παρουσιάσεις μονοθέσιων και συγκεκριμένα αυτών των Ferrari & Force India. Η πρώτη έγινε σε μια ιδιαιτέρως gossip τελετή στο Maranello, ενώ στο Silverstone στις εγκαταστάσεις της αγγλικής ομάδας σε μια εκδήλωση που έλειπε ο άγνωστος μέχρι στιγμής 2ος οδηγός της.
Ferrari F138

Όσον αφορά στην ιταλική ομάδα η νέα επαναστατική F138 διαφέρει σε λίγα σημεία με την περσινή F2012 με τόσο τους οδηγούς, όσο και τους διευθυντές της Scuderia να δηλώνουν πως το μονοθέσιο που θα δούμε στα δοκιμαστικά και στον πρώτο αγώνα της χρονιάς να είναι τελείως διαφορετικό. <<Στόχος μα είναι να είμαστε
ανταγωνιστικοί από τον πρώτο αγώνα>> δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας Stefano Domenicali. Το πίσω μέρος εμφανίζεται σαφώς πιο "μαζεμένο" με την εμπρός και πίσω αεροτομή να μην παρουσιάζουν ιδιαίτερες αλλαγές από πέρσι, μέχρις ώρας δηλαδή... Ταυτόχρονα οι αναρτήσεις παραμένουν τύπου pull-rod, ενώ υπάρχουν λεπτομερείς αλλαγές στον σχεδιασμό των αεραγωγών φρένων και μπρος και πίσω και έχει γίνει δουλεία με την Brembo για την βελτιστοποίηση του συστήματος πέδησης συνολικά. Προσοχή έχει δοθεί και στην διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα με την συνεργασία τόσο του κινητήρα, που αποτελεί εξέλιξη του προηγουμένου, αλλά και του σασί και των ηλεκτρονικών. Τέλος, το πιο βαθύ κόκκινο και οι δόσεις λευκού στο νέο αμάξωμα κάνει την F138 ένα ελκυστικό στο μάτι μονοθέσιο.

Ακολουθούν φωτογραφίες του εν λόγω μονοθέσιου:










     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου