Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

F1 UBS China GP - Preview



Η Pirelli έχει ορίσει τα P Zero άσπρα μεσαία και P Zero κίτρινα μαλακά ελαστικά για την Κίνα: η πρώτη φορά που αυτός ο συνδυασμός κάνει την εμφάνισή του φέτος. Η Κίνα είναι γνωστή για την ομαλή και με πολλές στροφές διάταξη της, με μέτριες θερμοκρασίες περιβάλλοντος και πίστας, το οποίο το καθιστά ιδανικό έδαφος για αυτό το συνδυασμό.

Η ευελιξία του μέσου και μαλακού ελαστικού, επίσης, σημαίνει ότι
πολλές στρατηγικές είναι ανοικτές για τις ομάδες, και κατά το παρελθόν οι πρώτες θέσεις έχουν αποφασιστεί με τη χρήση εξαιρετικά ευρείας τακτικής αγώνα.

Η βροχή – ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό των δύο πρώτων αγώνων που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής φέτος – δεν είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο στην Κίνα, έτσι θα μπορούσαμε να δούμε την εμφάνιση των Cinturato πράσινο ενδιάμεσων και μπλε Cinturato πλήρη βρόχινων ελαστικών για μια ακόμη φορά.

Ο Διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Pirelli, Paul Hembery λέει:
«Η Κίνα έχει παράγει συχνά μερικούς από τους καλύτερους αγώνες της χρονιάς, όπου η στρατηγική υπήρχε στην πρώτη γραμμή της δράσης. Με όλες τις συνθέσεις ελαστικών μας να έχουν γίνει μαλακότερες φέτος η φθορά είναι σκόπιμα πιο ακραία ενώ οδηγεί και σε αυξημένη απόδοση, αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι ποτέ δεν παίρνει πάρα πολύ καιρό για τις ομάδες και τους οδηγούς για να μάθουν τα ελαστικά.»

«Η Σαγκάη είναι λιγότερο επιθετική για τα ελαστικά από τον τελευταίο γύρο στη Μαλαισία, αλλά θα περιμένουμε να δούμε την πλειοψηφία των ανταγωνιστών να πάνε για τρεις στάσεις, αν και μερικοί μπορούν να δοκιμάσουν δύο. Πέρυσι είχαμε ένα νέο νικητή με τη Mercedes και τον Nico Rosberg, ο οποίος ήταν σε θέση να πάρει τα μέγιστα από τα ελαστικά του από την αρχή του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να κάνει την έκπληξη. Αυτό δείχνει ακριβώς τι είναι δυνατό να γίνει με τη σωστή διαχείριση των ελαστικών σε αυτό το σημείο της σεζόν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου