Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η νέα Lotus E21 (πλήρες report)

    Μόλις χθες παρουσιάστηκε η νέα Lotus E21 στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Enstone της Αγγλίας με τις πρώτες κριτικές να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.
    Το πρώτο που παρατηρούμε είναι η διατήρηση της, όχι και τόσο αισθητικά προσιτής, κλιμακωτής "μύτης" του εμπρός μέρους του μονοθέσιου (το λεγόμενο σκαλοπάτι). Σύμφωνα με τον tech director της αγγλικής ομάδας James Allison αποφάσισαν, προς ώρας τουλάχιστον, να μην χρησιμοποιήσουν το "κάλυμμα" για το σκαλοπάτι λόγω βάρους, αλλά αν δουν στην πορεία κάτι διαφορετικό τότε μπορεί να υπάρξει αλλαγή.

    Δεύτερη διαφορά που παρατηρούμε είναι τα ανανεωμένα sidepods τα οποία μοιάζουν με αυτά της περσινής Red Bull RB8. Επίσης, διατηρώντας το παθητικό "διπλό" DRS οι ειδικοί της βρετανικής ομάδας ανασχεδίασαν το πίσω μέρος του διαχύτη και της πίσω αεροτομής, ενώ οι μπρος και πίσω αναρτήσεις δέχτηκαν ολική επανασχεδίαση. Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Lotus Eric Boullier και τον Allison οι κανόνες του 2013 είναι παρόμοιοι, αν όχι ίδιοι, με αυτούς του 12' πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν βλέπουμε τρομερές αλλαγές σχεδιαστικά πάνω στο μονοθέσιο.
   Βέβαια, όσον αφορά τα νέα χρώματα της ομάδας πέραν του μαύρου και του χρυσού χρώματος που δέσποζαν πέρσι φέτος έρχεται το κόκκινο. Το κόκκινο είναι το πλέον εξέχον χρώμα ενόψει της συνεργασίας της ομάδας με την αμερικανική εταιρία τεχνολογίας Honeywell. Τέλος, το λογότυπο του νέου χορηγού Burn -ένα μέλος της οικογένειας της Coca Cola- είναι επίσης ορατό στο μπροστινό φτερό.

    Κάποιες επιπλέον φωτογραφίες της νέας Lotus από το στούντιο :










       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου