Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινώντας...

    Μία μέρα έμεινε λοιπόν για την παρουσίαση του πρώτου μονοθέσιου φέτος, της νέας Lotus E21 στο Enstone της Αγγλίας. Οδεύοντας προς τα πρώτα χειμερινά τεστ νομίζω πως μία σούμα όλων όσων συνέβησαν από το τέλος του πρωταθλήματος που ανέδειξε, για 3 βαθμούς μόλις, τον Sebastian Vettel για 3η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητή, μέχρι τώρα είναι σημαντική.


Jerez 2012 
    Ξεκινώντας με τις μεταγραφές στα οδηγικά δίδυμα παρατηρούμε την μεγαλύτερη αλλαγή φέτος που δεν είναι άλλη από αυτή του Lewis Hamilton από την Vodafone Mclaren Mercedes στην Mercedes AMG Petronas, Έτσι η Mecedes αποκτά 2 δυνατούς και νέους οδηγούς που σε συνδυασμό με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο μπορούν να κάνουν πολλά. Έπειτα έρχονται οι Infinity Red Bull Racing, Scuderia Ferrari, Team Lotus και Scuderia Torro Rosso (ή αλλιώς μικρή Red Bull) να μην αλλάζουν τους οδηγούς τους και να μένουν ως έχουν. Μια ακόμα αλλαγή που απασχόλησε ιδιαίτερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν η μετακίνηση
του νεαρού Sergio Perez στην Mclaren, όπου μαζί με τον έμπειρο Jenson Button ολοκληρώνουν το οδηγικό δίδυμο της αγγλικής ομάδας. Πιο "κάτω" Williams & Sauber φέρνουν τους 3ους οδηγούς στο προσκήνιο με τον Valtteri Bottas & Esteban Gutierrez αντίστοιχα να αναλαμβάνουν ρόλους βασικού στις ομάδες τους με την αγγλική ομάδα να κρατά τον Pastor Maldonado και την Sauber να παίρνει τον Nico Hulkenberg από την Force India. Η Force India η οποία, μαζί με τις Marrusia & Caterham, δεν έχουν κατασταλάξει στο τελικό τους line-up με σίγουρους βέβαια τους : Paul Di Resta, Max Chilton και Charles Pic αντίστοιχα.
    Ακόμα, έχουμε τις ημερομηνίες παρουσιάσεων όλων των ομάδων. Σύμφωνα με τις ίδιες λοιπόν έχουμε :

Lotus            28 Ιανουαρίου  Enstone
Mclaren        31 Ιανουαρίου  Woking
Force India   1   Φεβρουαρίου  Silverstone
Ferrari          1   Φεβρουαρίου  Maranello
Sauber          2   Φεβρουαρίου  Hinwil
Red Bull        3   Φεβρουαρίου  Milton Keynes
Mecedes       4   Φεβρουαρίου  Jerez
Torro Rosso  4   Φεβρουαρίου  Jerez
Caterham       5   Φεβρουαρίου  Jerez
Marussia        5   Φεβρουαρίου  Jerez
Williams         19 Φεβρουαρίου  Valencia

Οι ημερομηνίες των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης:

5-8/2          Jerez
19-22/2      Valencia
28/2 - 3/3   Valencia
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου